Kako napraviti backup društvenih mreža

Ako ste pročitali moj prošli post o backupu Facebooku profila, mogli ste vidjeti da sam pristaša digitalnog pospremanja. :D Za vas to možda znači samo datoteke na vašem računalu, no digitalno pospremanje može biti i virtualno. Zašto ne biste napravili backup društvenih mreža i sačuvali svoje podatke na lokalnom disku?

Ostavljamo sve više svojih života online, a neovisno o tome mislite li da je to dobro ili loše, puno toga gubimo. Ja sam prva koja će priznati da nemam sve fotke koje se nalaze online na nekom HDD, a kamoli isprintane. Zašto? :ne zna: Odgovor je vjerojatno: lijenost. Ta isprika više ne vrijedi, jer je danas tako jednostavno sačuvati sve svoje online aktivnosti.

Twitter

Moj osobni favorit među društvenim mrežama bio bi 12. država na svijetu da su twitteraši stanovnici. Svake sekunde pošalje se 750 twittova. Svakog dana u 2012. godini tvitnulo se 175 milijuna twittova. Koliko je vaših u tom broju? Ja sam ih napisala preko 12 tisuća. :D

Twitter je sredinom ovog mjeseca počeo omogućavati korisnicima na svoju arhivu skinu is Settings na isti način kao na Facebooku. Provjerite vidite li na samom dnu stranice link za preuzimanje arhive? Ja ga ne vidim, što nije ni čudno jer je ova mogućnost trenutačno otvorena “samo za mali postotak korisnika“.

twitter-backup-drustvenih-mreza

Odaberete li brzi način rada, smanjujete broj preuzetih tvitova na pola!

Dok čekate svoj red na službenu “skidalicu twittova“, možete koristiti TweetDownload. To je stranica koja će vam dopustiti da skinete do 3200 svojih tvitova na računalo. Uz to, možete preuzeti svoje odgovore ili direktne poruke (privatne poruke).

Savjet: Za header na Twitteru treba vam slika dimenzija 1200×600, iako Twitter tvrdi 1252×626.

Instagram

Na Instagramu se dnevno uploada 5 milijuna fotki, a ukupno smo ih uploadali više od 4 bilijuna. Prosječan korisnik u kolovozu je proveo skoro 250 minuta na Instagramu. Za usporedbu, prosječan twitteraš u istom je mjesecu na Twitteru preko mobitela bio tek 170 minuta.

Instagram je nedavno pokušao promijeniti svoja pravila korištenja i uključiti formulaciju koja bi im dopuštala da koriste fotke svojih korisnika u komercijalne svrhe, bez atribucije ili plaćanja autoru fotografije. Nakon velike pobune koja je nastala (i rezultirala gubitkom 1/4 dnevnih korisnika), objavili su ispriku zbog “nezgodne formulacije”.

Kliknite na "Advanced" i provjerite mogućnosti koje vam se nude!

Kliknite na “Advanced” i provjerite mogućnosti koje vam se nude!

Instaport.ME stranica je napravljena za skidanje vaše arhive fotki s Instagrama. Nakon jednostavnog procesa prijave, možete odabrati kako želite preuzeti fotke. Svakako provjerite što se nalazi pod Advanced – možete čak skinuti i sve fotke koje su vam se svidjele!

Backup društvenih mreža (razno)

Da ne biste zaglavili samo na onim društvenim mrežama koje ja koristim, evo još jedan dodatak:

Ovo je popis informacije koje je Google ponudio meni, vaš može biti veći ili manji, ovisno o tome što ste koristili.

Ovo je popis informacije koje mi jeGoogle ponudio, vaš može biti veći ili manji, ovisno o tome što ste koristili.

Želite li napraviti backup svega odjednom, možete isprobati:

 

Nadam se da su vam ove stranice bile korisne. Ako vi znate za neku bolju stranicu ili aplikaciju, molim vas da mi ostavite komentar i napišete link!

:W

Featured image from: Intelligent Computing