Akcija prikupljanja nosiljki za djecu izbjeglica

“RODA – Roditelji u akciji i humanitarna udruga ADRA Hrvatska organiziraju prikupljanje rabljenih dječjih nosiljki te njihovu isporuku u Makedoniju ili Grčku, odnosno na mjesta na kojima sada počinju daljnji transferi za Europsku uniju”, objavljeno je jučer na Rodinoj web stranici. Svatko tko je ikad koristio nosiljku zna koliko će biti korisna roditeljima, a za one koji nemaju iskustva, Roda objašnjava zašto prikupljaju je pokrenuta akcija prikupljanja nosiljki:

Izbjeglicama koje nose sa sobom malu djecu od velike pomoći bile bi dječje nosiljke. Najveći je razlog da se u gužvi ne odvoje od djeteta, da im nitko ne može uzeti dijete, te da prilikom kretanja imaju slobodne ruke za držanje druge djece ili nošenje stvari. Na taj način bi i imali barem jednu čistu podlogu na koju mogu staviti djecu kad negdje zastanu odmoriti se.

Roda skuplja sve vrste nosiljki, s uputama ili bez uputa za korištenje, i to na sljedećim lokacijama:

  • U prostorima udruge RODA (Čanićeva 14, Zagreb), radnim danom od 8:30 do 16:30 h;
  • U trgovini udruge RODA, „Rodin let“ (Ilica 133, Zagreb), radnim danom od 9 do 19 h;
  • poštom (slanje o trošku donatora) na gore navedene adrese; ili
  • na kiosk Tiska 900410 ZG-ILICA-REPUBLIKE AUSTRIJE za Udrugu Roda.

Radim na tome da napravimo upute za sigurno korištenje nosiljki i kartice koje pokazuju idealan položaj djeteta ovisno o dobi i vrsti nosiljke te da ih dostavimo zajedno s nosiljkama. Ako imate nosiljku koju želite donirati, no ne možete si priuštiti trošak poštarine, molim Vas da mi se javite.

Hvala unaprijed svima koji će se odazvati akciji.

 

Featured image originally found at Roda’s Facebook post.